Lapua

Perhekoon kaupunki Lapua sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella niin yrittäjyyttä kuin asumistakin ajatellen. Lapua on hallitusti kasvava kaupunki, jonka palvelutarjonta on erinomainen. Asukkaat ovat tutkitusti tyytyväisiä kaupungin tarjoamiin kunnallisiin peruspalveluihin ja vapaa-ajanpalvelutarjonnan kattavuus on toiminut merkittävänä vetovoimatekijänä muuttopäätöksen tehneille. Lapuan tahtotilana on tarjota asukkailleen arjen luksusta: monia vapaa-ajanvieton vaihtoehtoja, jotka ovat helposti ja aikatehokkaasti saavutettavissa. Lapualta löytyvät mm. läntisen Suomen suurin monirinteinen laskettelukeskus (myös ympärivuotinen hyppyrimäki K50), jäähalli, virkistysuimala, harjoitushalli, sisä- ja ulkopelikenttiä sekä uutuutena kesällä 2012 avattava maauimala. Vapaa-ajanpalvelutarjonnan kehittämisprosessit ovat jatkuvia: tällä hetkellä käynnissä on Simpsiö Outdoor Resort -ulkoilupuiston rakentaminen.

Lapuan kulttuuritarjonnasta vastaa kulttuurikeskus Vanha Paukku konsertteineen, tapahtumineen, ympärivuotisine teatteritarjontoineen sekä laadukkaine elokuvaensi-iltoineen.

Lapua on ollut kotien valtakuntana jo vuodesta 1581.Tänä päivänä asukkaat voivat valita tonttinsa – myös suuret! – vaihtelevista maastoista niin taajama- kuin haja-asutusalueeltakin. Kaupunkiasumisen vaihtoehtoina rivi- ja kerrostaloasuntoja rakentuu Lapualle jatkuvasti.

Lapuan teollisuudessa kasvava toimiala on teknologiateollisuus ja sen kärkenä energia-ala; uusiutuvan energian lisääminen ja energiaomavaraisuuden kasvattaminen ovat Lapuan keskeisiä tavoitteita. Kaupungissa toimii Etelä-Pohjanmaan energiatoimisto, Thermopolis Oy, joka on riippumaton kehitysyhtiö. Thermopolis Oy keskittyy uusiutuvan energian käytön lisäämiseen sekä energiatehokkuuden parantamiseen Etelä-Pohjanmaalla. Yrityksen kautta onnistuvat erilaisten kehittämishankkeiden lisäksi, sisäilmamittaukset, energiakatselmukset sekä ympäristöselvitykset.

Hyvin saavutettavissa olevia yritystontteja on tarjolla niin kaupungilla kuin yksittäisilläkin toimijoilla. Yksityinen toimitilarakentaminen on vilkasta, mikä mahdollistaa vuokratilojen saatavuuden. Lapuan Yrityskeskus on mukana erilaisissa toimitilajärjestelyissä, joiden avulla tilojen tarvitsija ja rakentaja/vuokranantaja löytävät yhdessä sopivan ratkaisun tilojen toteuttamiseksi. Tämä on nopein ja edullisin tapa toteuttaa uusia toimitiloja, ellei olemassa olevista tiloista löydy sopivia.

Kaupungin matkailuelinkeino perustuu historiaan, kulttuuriin, ympärivuotisiin suurtapahtumiin ja talvimatkailuun.

Kaupungin lupaavaan, nousujohteiseen kehitykseen oman lisänsä tuo huikeasti kehittyvät kaupalliset palvelut: Lapuan kaupunkikeskustan tuntumaan on nousemassa Ideapark liikekaupunki.